torsdag 4 december 2008

Beyonce "dubbelmoralen" Knowles

Ibland blir man bara lite lätt förvirrad. Ett sådant fall är när jag tänker på Beyonce. Först släpper hon en singel där hon sjunger om hur pojkar inte går att lita på och hur, rent krasst, vi är rent ut sagt onda egoister (If i were a boy). Vi tänker på oss själva först och främst, vi tänker aldrig på kvinnan, vi har inga som helst dubier om att flirta vilt med andra och göra ännu mer, så länge vi kommer undan med det.

Sedan gör hon det verkligen intressanta: nästa singel hon släpper, med titeln "Single girls"! Här för hon fram budskapet att eftersom du, som man, inte satt en förlovningsring på hennes finger, är det fritt fram för henne att flirta och dansa med vem hon vill ute på krogen, och du har ingen som helst rätt att bli svartsjuk eller sårad.

Så, Beyonce, min lilla vän, få se nu om jag har förstått det här rätt. Du menar alltså att killar ska inte titta på andra kvinnor, de ska behandla sin kvinna som en gudinna, respektera henne genom att vara henne trogen och alltid finnas vid hennes sida. Dock får hon flirta vilt med allt som har något dinglande mellan benen, hon får bete sig i stort sett hur som helst, för, som du sjunger "if you like it then you should have put a ring on it". Kan då, i jämlikhetens namn, inte samma resonemang överföras på killen? Killen får väl då flirta med allt och alla och dansa som en prostituerad på krogen också, och sedan bara hänvisa till att "if you like it then you should have put a ring on it"?

Beyonce Knowle's mind works in mysterious ways...

Inga kommentarer: